Skip to content Skip to footer
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

AECA merr pjesë në konferencën rajonale “Skillsfor Future Jobs” të organizuar në 7-8 Prill 2022 në Republikën e Maqedonisë së Veriut

Apr 7, 2022-Apr 8, 2022

Konferenca rajonale “Skills for Future Jobs” përfaqëson një platformë për ekspertët që të angazhohen në dialog të hapur dhe të ndajnë praktikat e mira se si të lidhin aftësitë me punët e ardhshme.

Konferenca e mbajtur në Shkup më 7-8 Prill 2022 u organizua nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Maqedonisë së Veriut dhe Oda Ekonomike me mbështetjen Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC.

Duke synuar përfaqësues të nivelit të lartë të qeverisë, politikëbërës, përfaqësues të sektorit të arsimit, përfaqësues të sektorit privat, ofruesve të Arsimit dhe Formimit Profesional (AFP), organizatave rinore dhe specialistëve të bashkëpunimit zhvillimor që punojnë në AAP dhe punësimin e të rinjve, konferenca synonte të nxirrte mendime, konsiderata dhe argumente se ku është arsimi sistemet nga rajoni duhet të fokusohen në të ardhmen.

Në këtë event të rëndësishëm ku morën pjesë edhe përfaqësues të Bordit Drejtues të Albanian E-Commerce Associaton (AECA), folësit në panel ishin nga ekspertë të lartë nga qeveritë, sektori privat, akademia dhe shoqëria civile në rajonin e Ballkanit Perëndimor, si dhe nga Zvicra dhe BE, të cilët prezantuan gjetjet më të fundit të kërkimit dhe ndanë përvojat praktike.

Aftësitë e ardhshme profesionale, punësimi i të rinjve dhe mundësitë e sipërmarrjes janë temat nën të cilat ekspertë të shumtë vendas dhe ndërkombëtarë dhanë të dhëna dhe shfaqënn tendencat e ardhshme, të gjitha bazuar në nevojat dhe parashikimet e tregut të punës.

Details

Start:
Apr 7, 2022
End:
Apr 8, 2022
Event Category: