Skip to content Skip to footer

Big Media Expert

Tomi Kallanxhi
Anëtar i Bordit Drejtues

Z.

Tomi Kallanxhi është anëtar i Bordit Drejtues të Shoqatës Shqiptare të Tregtisë Online (AECA) që nga Marsi 2022 për një mandat dy vjecar.

Kallanxhi, mund të konsiderohet si një pionier i teknologjisë dhe start-up-eve në Shqipëri. Kur ai lançoi startup-in e tij të parë teknologjik, SHPI.AL, një platformë e pasurive të paluajtshme bazuar tek përdoruesit, nuk kishte pothuajse asnjë ekosistem startup në Tiranë dhe përpjekjet e tij duhej të ishin të shumta për të ndryshuar mentalitetin e një industrie të vjetër si pasuritë e paluajtshme, dhe klientët. Dhjetë vjet më vonë, ai është një sipërmarrës serial, themelues dhe bashkëthemelues i disa startup-eve të teknologjisë dhe Big Media Expert, një Agjenci e Transformimit Dixhital me zyra në Tiranë, Londër dhe Filadelfia.

Me një M.Sc. në Inxhinieri Matematike dhe Informatike, nga Fakulteti i Shkencave të Natyrës në Universitetin e Tiranës, z. Kallanxhi është mendja pas çdo zgjidhjeje të re dixhitale të krijuar. Një anëtar i dalluar i ekosistemit startup dhe ICT në Shqipëri, fitues i disa çmimeve dhe çmimeve: Mentori i Vitit, Sipërmarrësi i Vitit dhe me më shumë se 10 vjet përvojë në Transformimin Dixhital, ai është një vlerë e shtuar për çdo zgjidhje.

Contact Form