Skip to content Skip to footer

Neptun

Erjon Curraj
Anëtar i Bordit Drejtues

D

r. Erjon Curraj, është ekspert në transformimin dhe inovacionin dixhital, dhe përfiton nga një përvojë e kombinuar profesionale në akademi, sektorin publik dhe privat (Triple Helix). Ai ka një doktoraturë në fushën e menaxhimit me temë kërkimore mbi ndikimin e dixhitalizimit në performancën e SME-ve në Shqipëri. Nisur nga pasioni i tij për inovacionin dhe sipërmarrjen, ai themeloi në vitin 2014 start-upin Tech360 Smart Solutions, një ndërmarrje që ofron zgjidhje dixhitale për bizneset, institucionet arsimore, organizatat e shoqërisë civile dhe individët. Përveç karrierës së tij duke ndjekur më tej në Triple Helix, ai mbetet një entuziast i inovacionit dhe teknologjisë dhe ofron mbështetje dhe mentorim për studentët dhe të rinjtë që dëshirojnë të nxisin bizneset fillestare dhe e-bizneset në Shqipëri.

Ai është pedagog i jashtëm në Universitetin Polis dhe KPT, duke dhënë mësim mbi Sipërmarrjen Inteligjente, Shtëpinë e Zgjuar, Transformimin Dixhital në sektorin privat dhe publik. Ai ka përfunduar një Bursë Kërkimore Studentore Erasmus PhD në Universitetin e Teknologjisë Lappeenranta në Finlandë duke u fokusuar në inteligjencën e biznesit dhe përdorimin e menaxhimit të njohurive në sektorin privat shqiptar. Së fundmi ai ka marrë një grant të Modulit Jean Monnet nga BE, Programi Erasmus+, për të promovuar axhendën dixhitale të BE-së 2030 në Shqipëri.

  1. Curraj ka më shumë se 15 vjet përvojë profesionale në menaxhimin e projekteve TIK veçanërisht në sektorin privat duke punuar si Drejtor IT për kompanitë e mëdha. Si rezultat i përvojës, formimit akademik, zhvillimit të vazhdueshëm profesional përmes trajnimeve të ndryshme dhe angazhimit qytetar nëpërmjet projekteve, ai ka një partneritet të mirë-krijuar në Shqipëri dhe Evropën Juglindore me sipërmarrje, OSHC, institucione akademike me fokus në dixhitalizimin, sipërmarrjen sociale dhe risi.

Përvoja e tij në tregtinë elektronike daton në vitin 2006 kur u caktua si Asistent Mësimdhënës në Teknologjinë e Informacionit të Athinës, për klasat master të e-Commerce në 2006 dhe e-Business në 2007. Me më shumë se 10 vjet përvojë në zbatimin e strategjive të e-Commerce aktualisht ai po ofron ekspertizë të transformimit dixhital për Neptun dhe kompani të tjera të shitjes me pakicë, me synimin për të përmirësuar përvojën e klientit dhe për të përmirësuar proceset e brendshme.

Motoja e tij: Të ndërtojmë së bashku të ardhmen dixhitale të Shqipërisë. Gjithçka që ka nevojë është një grimë nga secili prej nesh, sot!

Contact Form