Skip to content Skip to footer
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

GIZ – Nis projekti i ri për të mbështetur integrimin ekonomik rajonal në fushën e infrastrukturës cilësore dhe tregtisë elektronike

Jun 14, 2022

Bashkëpunimi ndërmjet ekonomive të Ballkanit Perëndimor do t’i afrojë ato me tregun e vetëm të BE-së

(Shkup, 14 qershor 2022) Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) nisi projektin e saj të ri për të mbështetur integrimin ekonomik rajonal në fushat e infrastrukturës cilësore dhe tregtisë elektronike. Projekti EU4Business: Mbështetje për Integrimin Ekonomik Rajonal do të zbatohet në emër të Bashkimit Europian (BE) dhe Ministrisë Federale Gjermane të Bashkëpunimit dhe Zhvillimit Ekonomik (BMZ) dhe synon të forcojë integrimin ekonomik rajonal midis Palëve të CEFTA-s duke mbështetur zbatimin e Plani i Veprimit të Përbashkët Rajonal të Tregut në të dyja fushat.

Vetëm partneriteti i vërtetë midis të gjitha palëve do të sigurojë reforma të zbatuara mirë dhe sukses drejt qëllimit tonë të përbashkët binjak – integrimit ekonomik rajonal dhe afrimit me tregun evropian, u vlerësua në ngjarjen e lançimit të projektit “EU4Business: Mbështetje për Integrimin Ekonomik Rajonal. “ në Shkup.

GIZ është shumë krenare që është autorizuar sërish për të zbatuar një projekt që do të rrisë tregtinë dhe konkurrencën në tregjet e CEFTA-s. Është vazhdimi dhe plotësimi i aktiviteteve tona të përbashkëta të vazhdueshme me palët e CEFTA-s për të mbështetur zbatimin e reformave tregtare në rajon në përputhje me kërkesat në procesin e harmonizimit me BE-në.

Si pjesë e projektit, tregtia elektronike është një nga temat kryesore që do të fokusohet GIZ në mënyrë që t’i japë një shtysë zhvillimit të tregut rajonal dhe të lehtësojë tregtinë në mënyra tradicionale dhe elektronike. Si pjesë e projektit, GIZ do të mbështesë të gjithë ekosistemin e tregtisë elektronike në vendet e Ballkanit Perëndimor në anën publike dhe private. Puna në sektorin publik do të fokusohet në mbështetjen që do t’u jepet ministrive të linjës dhe enteve rregullatore publike për të përmirësuar kuadrin ligjor dhe rregullativ për tregtinë elektronike, në mënyrë që të lehtësohet procesi i të bërit biznes në këtë sektor. Ndërkohë, nga ana e sektorit privat, GIZ do të mbështesë fuqishëm shoqatat/organizatat kombëtare të e-commerce si dhe koordinimin mes tyre për një integrim të përbashkët rajonal dhe zhvillim më të shpejtë me të njëjtin ritëm.

Në këtë event, ku AECA u përfaqësua në nivele drejtuese, u rrahën mendime të vyera si dhe u sugjeruan zgjidhje të bazuara mbi ekspereincën e komunitetit të bizneseve të tregtisë elektronike në vendet e rajonit.

Details

Date:
Jun 14, 2022
Event Category: